Љубов и партнерство

Љубовта и разочарувањата

Автор:Ивана Станковска

Љубовта е еден од најзначајните мотиви за партнерска релација. Овој мотив е најчесто поврзан и со суштинската човечка потреба за блискост, поврзаност, заедништво. Сакаме да бидеме со тој кој го сакаме, да имаме партнерска релација каква што посакуваме, и тоа е едно основните очекувања кои ги носиме во себе кога сме заљубени.

Како одбираме кого засакуваме?

Автор:Ивана Станковска

Велат, љубовта е секогаш многу едноставна и многу убава. Сè останато што може да се случи во една партнерска релација, е одраз на Вашиот однос кон љубовта. Некој е несигурен и постојано е во исчекување дека можеби се појави трета личност помеѓу нив двајца или дека партнерот ќе го напушти...